Michael Rice representerade Storbritannien i Eurovision 2019 med låten Bigger than us. Efter det har den nu 23-årige artisten släppt en knippe singlar samt jobbat med olika producenter och låtskrivare över hela Europa.

När Michael nu är aktuell med singeln Wasted youth är det i just Sverige som blev samarbetslandet när han skrivit låten tillsammans med Henric Pierroff, Caroline Gustavsson, Johan Östberg och Emil Vaker. Resultatet är en modern och rytmisk låt som visar upp sångarens starka och souliga popröst samtidigt som han minns tillbaka tonåren och hur enkelt och bekymmerslöst allt var då.

Sångaren berättar för bloggen:

Wasted youth handlar om att växa upp som tonåring. Jag själv och mina vänner skulle träffas en skola på en fredag och vi skulle alla gå till en kulle och titta ut över vår stad och se alla lampor, spela musik, ha kul och skapa de bästa minnena. Det var de bästa dagarna i mitt liv, så jag var tvungen att göra en låt om det! När vi är unga är vi ungefär som rebeller, vi har ingen rädsla eller ansvar, vi lever i nuet och det var det jag verkligen ville fånga i texten till den här låten.”

Till låten har Ross Hannon spelat in en musikvideo som fångar den lekfulla och bekymmerslösa känslan i låten.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply