Michael Rice representerade Storbritannien i Eurovision 2019 med låten Bigger than us. Efter det har den nu 23-årige artisten släppt en knippe singlar samt jobbat med olika producenter och låtskrivare över hela Europa.

Apple Music

När Michael nu är aktuell med singeln Wasted youth är det i just Sverige som blev samarbetslandet när han skrivit låten tillsammans med Henric Pierroff, Caroline Gustavsson, Johan Östberg och Emil Vaker. Resultatet är en modern och rytmisk låt som visar upp sångarens starka och souliga popröst samtidigt som han minns tillbaka tonåren och hur enkelt och bekymmerslöst allt var då.

Sångaren berättar för bloggen:

Wasted youth handlar om att växa upp som tonåring. Jag själv och mina vänner skulle träffas en skola på en fredag och vi skulle alla gå till en kulle och titta ut över vår stad och se alla lampor, spela musik, ha kul och skapa de bästa minnena. Det var de bästa dagarna i mitt liv, så jag var tvungen att göra en låt om det! När vi är unga är vi ungefär som rebeller, vi har ingen rädsla eller ansvar, vi lever i nuet och det var det jag verkligen ville fånga i texten till den här låten.”

Till låten har Ross Hannon spelat in en musikvideo som fångar den lekfulla och bekymmerslösa känslan i låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.