Historien är full av smöriga kärlekslåtar och break-up anthems. Så istället för att sjunga om de uppenbara ämnena inom musik väljer Hamburg-baserade indieduon RIVER att ta en mer underhållande approach till musikskapande. Låten Inappropriate är förvånansvärt nog debutsingeln. Och med det menar jag att det här är så sjukt bra att det känns självklart att duon skulle hållit på sedan en lång tid tillbaka. 

Favoriter Apple Music

Med tongue in cheek (smått provokativt skulle man väl kunna översätta det till på svenska) och eklektiska melodier ger de ett trasigt hjärta en chans till förnyelse. Låten drivs av kraftfulla beats och retrosyntar som ligger i linje med låtens euforiska arrangemang. Singeln är inte bara direkt engagerande och uppseendeväckande utan ger en filmisk första träff med RIVER. Jag skulle vilja översätta budskapet till att inte låta sig dras ner bara för att livet inte spelar efter dina regler. 

”Den här låten är som att resa tillbaka i tiden till när vi fortfarande var barn som levde varje dag till fullo, inte en tanke i världen. Att inte ta livet och oss själva för seriöst kan vara mycket svårare än förväntat, men med rätt avstånd är det mycket mindre dramatiskt än du tror. ”

RIVER

Bitterljuvt om ungdomens naiva rebelliska dagar. Ni måste se den tillhörande videon som kretsar mycket kring glass men också bjuder på nostalgiska återblickar och passar indie-viben perfekt. Jag är riktigt såld på den här debuten. Det känns som att RIVER har mycket att bjuda på framöver. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.