Historien är full av smöriga kärlekslåtar och break-up anthems. Så istället för att sjunga om de uppenbara ämnena inom musik väljer Hamburg-baserade indieduon RIVER att ta en mer underhållande approach till musikskapande. Låten Inappropriate är förvånansvärt nog debutsingeln. Och med det menar jag att det här är så sjukt bra att det känns självklart att duon skulle hållit på sedan en lång tid tillbaka. 

Med tongue in cheek (smått provokativt skulle man väl kunna översätta det till på svenska) och eklektiska melodier ger de ett trasigt hjärta en chans till förnyelse. Låten drivs av kraftfulla beats och retrosyntar som ligger i linje med låtens euforiska arrangemang. Singeln är inte bara direkt engagerande och uppseendeväckande utan ger en filmisk första träff med RIVER. Jag skulle vilja översätta budskapet till att inte låta sig dras ner bara för att livet inte spelar efter dina regler. 

”Den här låten är som att resa tillbaka i tiden till när vi fortfarande var barn som levde varje dag till fullo, inte en tanke i världen. Att inte ta livet och oss själva för seriöst kan vara mycket svårare än förväntat, men med rätt avstånd är det mycket mindre dramatiskt än du tror. ”

RIVER

Bitterljuvt om ungdomens naiva rebelliska dagar. Ni måste se den tillhörande videon som kretsar mycket kring glass men också bjuder på nostalgiska återblickar och passar indie-viben perfekt. Jag är riktigt såld på den här debuten. Det känns som att RIVER har mycket att bjuda på framöver. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply