King of Little Sweden sjunger om emotionell distansering i den digitala tiden vi just nu befinner oss i. Att vi överös med information och notiser när vi alltid är online, att vi ibland glömmer de som är viktiga för oss, eller att bara leva i nuet bortom skärmen.

”Texterna inspirerades av självobservation. Att alltid vara online: sms:a, chatta och arrangera med andra vänner, och samtidigt missa här och nu. Inget dolt budskap eller moral, bara en observation av hur det är idag…”

Dave is online bjuder oss på vemodig och R&B-driven pop. Där rytmerna och Julia Jonssons röst skapar magi för oss som lyssnar. Det är just att låten hamnar i gränslandet mellan det upplyftande och vemodiga, som gör låten så intressant tycker jag.
Soundet är öven en utveckling för bandet som tidigare var med åt pop hållet med en känsla av folk-pop. Så denna mer moderna utveckling för bandet tycker jag passar dem väldigt bra.
Så upplev det nya King of Little Sweden med singeln Dave is online här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply