Den tyska krautpopgruppen Newmen släppte precis deras tredje album Futur II där de tar med oss på en musikalisk resa bland elektroniska och organiska instrument. Från det kan du här lyssna på låten Fordissimo, som är en kombination av termerna Fordism och Fortissimo. En låt som på något vis har en futuristisk känsla, men samtidigt den där taken från fabrikerna löpande band som gjorde intåg i början av 1900-talet, vilket kanske gör att framtiden känns mer Metropolis än Star Wars, om man ska dra en parallell. Det blir likt en maskins precision fast som musik.
Resultatet är såklart filmiskt, med en puls och stil som för tankarna till bland annat Public Service Broadcasting, så om du gillar den gruppen så kommer du definitivt även att uppskatta Newmen.

Popmuzik in Dolby Atmos

Albumet Futur II i sig har den där spännande kombinationen som just elektronika och organiska instrument skapar. Det blir en mix av sjungna och instrumentala låtar, där den klassiska analoga synthen ligger någonstans till grund till det hela. För den som kan och uppskattar sin Kraftwerk så är självaste Wolfgang Flür med som prata på låten Futur I.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.