Den tyska krautpopgruppen Newmen släppte precis deras tredje album Futur II där de tar med oss på en musikalisk resa bland elektroniska och organiska instrument. Från det kan du här lyssna på låten Fordissimo, som är en kombination av termerna Fordism och Fortissimo. En låt som på något vis har en futuristisk känsla, men samtidigt den där taken från fabrikerna löpande band som gjorde intåg i början av 1900-talet, vilket kanske gör att framtiden känns mer Metropolis än Star Wars, om man ska dra en parallell. Det blir likt en maskins precision fast som musik.
Resultatet är såklart filmiskt, med en puls och stil som för tankarna till bland annat Public Service Broadcasting, så om du gillar den gruppen så kommer du definitivt även att uppskatta Newmen.

Albumet Futur II i sig har den där spännande kombinationen som just elektronika och organiska instrument skapar. Det blir en mix av sjungna och instrumentala låtar, där den klassiska analoga synthen ligger någonstans till grund till det hela. För den som kan och uppskattar sin Kraftwerk så är självaste Wolfgang Flür med som prata på låten Futur I.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply