Filmiskt, bombastiskt med stråk-arrangemang och otrolig inlevelse. Likt en utomkroppslig upplevelse kommer Brittiska Fabel in och levererar tredje låten Fall Away från sitt kommande debutalbum. Här lyckas artisten måla upp ett atmosfäriskt ljudlandskap där trip-hop och neo-soul blandas på ett sätt som jag faktiskt aldrig hört förut. I låten ämnar artisten att söka fred med verkligheten och det faktum att allt har sitt slut. Ett konstaterande som även gjort det lättare att inse att hon inte alltid behöver simma motströms eller känna att livet är ändligt.  

” Jag tror att det alltid har varit viktigt för mig att leva i nuet och att sluta fred med tanken på min egen död. Jag hämtade inspiration från innebörden bakom The Beatles Let It Be. Låten har en filmisk känsla och jag ville att produktionen skulle bli en väldigt fysisk upplevelse. Låten skrevs på en eftermiddag, och sången är en en take raw improvisation”

Fabel

Med ryktet att vara en av de mest lovande nya artisterna upplyft av Rolling Stone och The Guardian drabbades Fabel plötsligt 2016 av en depression efter en nära väns bortgång. Dryga fyra år senare är hon nu ambassadör för en organisation som arbetar med psykisk ohälsa samt planerar sin comeback. Som stort fan av mystik och mörka produktioner tilltalar detta mig riktigt starkt. Lyssna själva!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply