Skriven som en vaggvisa likt låten Vienna som artistens egna mamma sjöng för honom som lite är singeln Billy Joel (NY Lullaby) en homage till New York City. Här talar Local Nomad om svårigheterna med förra årets nedstängning samt om hur staden som aldrig sover hamnade i plötslig dvala. Men istället för att dränkas i sin egen ångest tog artisten till penna och papper och skrev av sig av sina känslor. Resultatet är en bitterljuv kärleksförklaring till sitt hem och allt som en gång utgjorde felaktigheter och brister blir här romantiserade minnesbilder av ett levande New York. 

Popmuzik Lover Patreon

Charmigt nog kan jag inte annat än le när jag lyssnar på den här låten, det ryms otroligt mycket känslor och värme samtidigt som historien är mörk och dyster. Local Nomad lyckas fånga Paul Simons 70-tals estetik och ger hopp för bevarandet av en genre som en gång dominerade radion. Med lagom mäng organiska produktionsval, gnistrande syntar och varma trum-beats är låten Billy Joel (NY Lullaby) ett nöje att lyssna till. 

Artistens bakgrund i indie-rock och band ger honom en klar fördel och visar på att han besitter kunskapen att snickrar ihop en riktigt bra låt. Den annalkande EP:n kommer knyta an till just den vintage-pop som jag tidigare nämnde och komme reflektera kring förlorad kärlek, död och längtan. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011