Skriven som en vaggvisa likt låten Vienna som artistens egna mamma sjöng för honom som lite är singeln Billy Joel (NY Lullaby) en homage till New York City. Här talar Local Nomad om svårigheterna med förra årets nedstängning samt om hur staden som aldrig sover hamnade i plötslig dvala. Men istället för att dränkas i sin egen ångest tog artisten till penna och papper och skrev av sig av sina känslor. Resultatet är en bitterljuv kärleksförklaring till sitt hem och allt som en gång utgjorde felaktigheter och brister blir här romantiserade minnesbilder av ett levande New York. 

Charmigt nog kan jag inte annat än le när jag lyssnar på den här låten, det ryms otroligt mycket känslor och värme samtidigt som historien är mörk och dyster. Local Nomad lyckas fånga Paul Simons 70-tals estetik och ger hopp för bevarandet av en genre som en gång dominerade radion. Med lagom mäng organiska produktionsval, gnistrande syntar och varma trum-beats är låten Billy Joel (NY Lullaby) ett nöje att lyssna till. 

Artistens bakgrund i indie-rock och band ger honom en klar fördel och visar på att han besitter kunskapen att snickrar ihop en riktigt bra låt. Den annalkande EP:n kommer knyta an till just den vintage-pop som jag tidigare nämnde och komme reflektera kring förlorad kärlek, död och längtan. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply