Den Stockholmsbaserade artisten Czita tolkat här låten Love me back som i original framfördes av den turkiska sångaren Can Bonomo i Eurovision Song Contest 2012. Här väljer dock Czita att göra något helt eget av låten. Borta är folkmusiken och istället får vi en avskalad och mer soft version som behagligt tar sig fram med hjälp av piano och ett skönt beat. Riktigt läckert och spännande att versionen är så långt ifrån originalet.

Czita berättar för bloggen:

”Denna låt av Can Bonomo är en av de bästa låtarna i ESC:s historia. Jag kan aldrig sluta lyssna på den. Idén att göra en cover av denna hände bara en dag. Detta är ett nytt grepp på låten, en mer avslappnad poplåt fylld med sommarkänslor och romantiskt hopp… Men för att vara ärlig, ingenting slår originalet.”

Czitas tolkning av Love me back följer upp hennes egna originallåtar Pretty eyes och Drinkin’ Whiskey som båda släpptes 2019. Men med denna cover får vi startskottet för mer musik med artisten som släpps senare i år.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.