Efter singlarna Not too loud och The Surface tidigare i år är islänningen Ragnar Ægir tillbaka med sin tredje singel I’m at home. Här bjuder artisten oss på en storskalig poplåt som handlar om hemlängtan medan arrangemanget tar oss med på en episk resa över det karga isländska landskapet. Något vi även får se i en magiska musikvideon som är lite som en spektakulär reklamfilm för landet och där vi följer med Ása Steinars runt ön (släpps den 16:e Juli).

Artisten berättar för bloggen:

Som boende i Tyskland har jag en ständig saknad och hemlängtan. Särskilt under pandemin då det varit förbjudet att resa. Låten handlar om den befriande känslan av att komma hem efter långa perioder utomlands. Att landa på en flygplats och veta att du har fem timmars bilresa för att komma hem är inte så kul. Men att få se alla dessa fantastiska platser på resan genom Island är en otroligt uppfriskande känsla vilket har gett mig och min familj en nyvunnen energi och inspiration.

Ragnar själv hämtar inspiration från isländska kollegor som Björk, Of Monsters and Men och Sigur Rós, så hans musik är lika mycket en homage till sina musikkollegor som den sätter han själv och Island än en gång på musikkartan.
En EP med Ragnar Ægir är planerad til slutet av 2021, så det lär nog dyka upp ännu någon låt här i bloggen, och om inte så finns de ju alltid i din streamingtjänst.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.