Det var sommaren 1992 som vi alla dansade till Rhythm is a dancer av den tyska eurodance-gruppen Snap! Låten gick inte att ta miste på när man hörde synthen i inledningen och de tunga slagen. Det var som om inledningen kallade oss alla till dansgolvet, och dansa gjorde vi.

Rhythm is a dancer släpptes den 30:e Mars och blev en stor hit världen över med förstaplats-placeringar i bland annat Belgien, Österrike, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. I USA hamnade låten på en femteplats och här i Sverige blev det en hedrande andraplats. Låten vann även det tyska Echo Music Prize för att vara den mest sålda singeln det året.

Snap! tog ju över dansgolven och topplistorna redan 1990 med singlarna The Power och Ooops up. Då hette albumet World Power och följdes sedan upp med The Madman’s Return 1992. Med det var Snap! en av de starkaste grupperna inom eurodance under första hälften av 90-talet och just Rhythm is a dancer får väl ses som deras starkaste singel, i alla fall i min värld.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.