Wilhelm Peterson-Berger komponerade Frösöblomster på Frösön i Jämtland där han även är begravd. Det är ett stycke som definitivt satt sin prägel på den svenska romantiska sommaren. Ni vet, Astrid Lindgren-sommar eller klassisk Timotei-reklam. Böljande åkrar av olika sädesslag, midsommar och barn som leker på ängarna.

Följ på Apple Music

En av de mer känsla styckena från Frösöblomster är just Sommarsång som är andra stycket i första häftet. I slutet av 80-talet släppte Lasse Wellander låten framförd på elgitarr från hans album Tweed. Jag minns att jag alltid älskade när låten spelades i radio med sin för perioden tidstypiska ljudbild av synthar, trummor och elgitarr. Så de sommardagar som jag fick höra låten var helt enkelt en bra sommardag.

Det var för några dagar sedan som jag kom att tänka på denna låt igen och jag började leta bland spåren i Apple Music och på YouTube för att kunna komma på vem som hade gjort den. Efter ett tag var det just denna version jag hittade. Lyckan!
Visst, produktionen är som sagt väldigt tidstypisk för 80-talet och den har kanske inte helt åldrats med värdighet. Men jag som ändå uppskattar detta sound kan inte låta bli att gilla Wellanders polerade gitarrspel och att bara vara lite nostalgisk för en stund under midsommarhelgen är ju aldrig fel det heller.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.