Carl Leandersson och Viktor Westerberg i Tomode har ju skämt bort oss med lysande, retrodoftande poplåtar i disco-skrud under det senaste året. Först ut var singeln Destiny no. 20 som följdes upp av Autostrada och nu senast Golden Retriever.

Svensk Pop

Nu är det dags för duon att knyta ihop säcken för deras första år med att släppa EP:n Synergy. Här hittar du de redan släppa låtarna tillsammans med titelspåret och låten Inside out. Just titelspåret är som hämtad från det tidiga 80-talet med sin funkiga och disco-doftande produktion. Det är krispiga synthar, dramatiska stråkar och en stark melodi som skapar magi tillsammans med herrarna. Det blir med andra ord ett lysande avslut på de fem låtar Tomode släppt så länge och med det också en riktigt stark EP.

Om verket berättar duon för bloggen:

“På samma sätt som vi graviterar mot ett tidlöst sound dras vi även till berättelser och känslor som är tidlösa. Det kan vara allt från tvivel och ångest till att vara uppsnärjd i det blå – eller att våga släppa garden och lita på någon fullt ut, vilket också är vad titellåten Synergy handlar om. Musikaliskt representerar EP:n verkligen den resa vi gjort för att hitta vårt sound och så länge vi kan övertyga någon där ute om att svensk disco inte är död har vi lyckats.”

Du kan höra låten, eller hela EP:n här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.