Många kanske tycker Magnus Uggla är den där skojfriska mannen som gör låtar med satiriska texter som alla bygger på beteende och karaktärer inom det svenska folkhemmet. Lite som Sällskapsresan, fast i musikform.
För visst är det många av Ugglas låtar som är just lite skojfriska så som Kung för en dag, Dansar aldrig nykter och Fula gubbar. Inget fel i det. Jag har många av Ugglas låtar som både guilty pleasures och just pleasures. För säga vad man vill så är det oftast lysande poplåtar.

Som när han släppte singeln Astrologen från albumet Välkommen till folkhemmet från 1983. En ballad där Uggla målar upp en träffsäker kärleksballad med sjukt snyggt stråkarrangemang signerat Anders ”Henkan” Henriksson. Det är liksom balladen med extra allt och jag skulle kunna tänka mig att både Trevor Horn och Pet Shop Boys hade älskat produktionen. Speciellt hur den blir dramatiskt pampig i slutet. Lysande!

Från början ville Uggla sjunga låtens om duett tillsammans med Agnetha Fältskog från ABBA, men hon arbetade på ett soloalbum då och Uggla vågade inte fråga henne. Men visst hade det kunnat bli en magisk duett?

2012 fick Astrologen en knuff när Darin framförde låten i programmet Så Mycket Bättre. Darins tolkning av låten satte den på andra-platsen på den svenska singellistan och hans version överglänser Ugglas original på Spotify med siffrorna 26.000.000 mot 6.600.000. Samtidigt gör ändå Darin något eget av sin tolkning och det skulle i sammanhanget vara en Darin-låt från början. Älskar hur låten liksom lyfter sig i refrängen när Darin sjunger ut orden ”bortom all rum och tiiiiiiid”.
Popmagi med nästan 30 år mellan sig.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.