Orkestrala arrangemang möter ett eklektiskt elektroniskt poplandskap? Ja, varför inte! Tyska Andreas Kübler skapar en storartad filmisk låt i What I Believe. Som att flyta viktlös i rymden för de pulserande syntarna och svulstiga stråkarna mig till en drömmande värld, där naivitet och lekfullhet står i centrum. Vad som skapar den där extra lilla magin är just hårdheten i produktionen i kontrast till  de mjuka svävande violinerna. Såhär säger artisten själv om den nya låten. 

”Jag gör vanligtvis bara instrumentala orkestrala arrangemang, men jag ville slå samman electro och klassiskt till ett spår inklusive sång och melodi.” 

För Andreas Kübler har det alltid vart tydligt att musik är det viktigaste i hans liv. Direkt efter plugget började artisten turnera Europa runt som basist och fick därmed uppträda på diverse scener och i mängder av olika sammanhang. Den egna musikstilen började successivt växa allteftersom och är något han idag rubricerar som episk men emotionell. Stråkar utgör alltid grunden i produktionerna och är vad som vägleder honom vidare i vart låten slutligen landar. Därtill och kanske häftigast av allt är Andreas en av grundarna till musikstudion IMAscore som komponerat låtar till bland annat Lejonkungen, Aladdin, Jurassic World, Avengers och Star Wars. Huvudsakligen kompositör är den egna musiken relativt långt borta från det han brukar göra. Det är en direkt avspegling av honom själv med inga begränsningar eller regler. Ni hör What I Believe här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.