Eric Saade fortsätter att imponera detta år med den nya funkiga singeln Like U Used To. Det känns äntligen som att artisten hittat hem vad gäller sitt sound, det är mognare och mer i samklang med popmusiken än han någons varit. I nya singeln får vi återigen en liten hook som bär på en enkel la,la,la slinga som i Melodifestival-låten Every Minute. Smart konstruerat och definitivt med en röd tråd andas låten sommar och bekymmerslöshet. Innebörden är enkel, personen som man en gång älskade älskar inte en på samma sätt längre. En perfekt singel-låt inför den annalkande högsäsongen för dejtande. 

Like U Used To handlar om känslan av att man sakta men säkert blir mindre och mindre älskad, och att det även kan vara något som befriar en person. Jag älskar blandingen av vemodet i texten, och den naiva och ganska glada musiken som låten besitter!”

Eric Saade

Skriven tillsammans med hit-makarna Linnea Deb och Joy Deb känns detta som en utmanare för sommar-hit. En sak är i alla fall klart vi kommer höra mycket Saade på radio i sommar och även se honom på diverse corona-säkra scener. För killen har just nu flow och det känns som den nu mera 30-år gamla artisten vet vad han vill och inte längre är rädd för att inkorporera sin härkomst och sitt arv i musikskapandet. Något som definitivt applåderas. Till hösten kommer även Eric till Göteborg får två exklusiva helger där mat och musik kommer förenas av honom och Johan Jureskog.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply