Då var det dags för närodlad synthpop här i bloggen igen. Det är MORE som följer upp debutalbumet From The Past med singeln Provoked by motions. En låt som då också är första smakprovet från bandets kommande andra album som släpps senare i år.

Här tar vi oss ned i en mörk nästan lite suggestiv känsla i produktionen. Det är något filmiskt över arrangemanget här. Hur den maler på och samtidigt snyggt byggts upp med de olika synthspåren och melodierna. På det hela ger det den där retrokänslan som många synthlåtar ändå brukar förmedla, samtidigt som det känns modernt.

Sångaren Magnus Dahlberg i MORE berättar för bloggen:

Provoked by motions var ett spår vi skrev när vi var i slutskedet av att mixa vårt debutalbum. Vi kände omedelbart alla tre att vi var något på spåret. Spårets mörka ton har satt tonen för vårt kommande album som går i en annan riktning än det förra albumet. Låten handlar om kedjereaktion av känslor när du når det slutliga målet för ett förhållande, men det finns en strimma hopp.”

Så släck ner hemma och klicka på play här nedan. Du vill verkligen komma i rätt stämning när du lyssnar på Provoked by motions.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply