Norges hetaste producent-trio teamar återigen upp med Isak Heim efter succéerna de skapade med låtarna Kind of Love och I Just Wanne Dance. I låten Rather Be får vi dansvänliga musik, med en tydlig disco-nerv och riktigt funkig feeling. Det är oförskämt bra och den slutgiltiga mixen är briljant gjord. Varenda instrumentval och produktionsfiness hörs kristallklart. Det är inte konstigt att Rat City väljer att fortsätta samarbeta med just Isak Heim då de skapar pop-magi och genererar miljontals streams. 

Låten Rather Be skrevs förra sommaren, men trots att pandemin då härjade fritt finns inte ett spår av negativitet i låten. Själva låten började formas via ett Zoom-möte med andra välrenommerade producenter och låtskrivare. När sedan Isak Heim kom in och lade lead-sång föll den sista biten på plats. För Rat City är detta första låten som skrivits helt digitalt och de beskriver processen som unik och överraskande rolig. 

Med över 50 miljoner streams och stora framgångar med att producera andra artister så som bland annat Dagny är Rat City namnet man ska hålla kolla på. Senare i höst har även trion lovat sitt debutalbum, men så länge håller vi tillgodo med Rather Be

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply