David Josephson ligger minsann inte på latsidan. Denne kreative hjälte släpper ju som bekant musik på svenska under sitt eget namn samt på engelska under pseudonymen Nervous City Nervous Self. Så kort efter att David släppte den mer upplyftande och positiva låten Nyfiken gul, nyligen blå blir det här lite mer vemodiga toner när han släpper Go on. En låt som handlar om att om man går med i leken får man leken tåla, och med det kämpa vidare på just de premisserna.

DOLBY ATMOS

David berättar för bloggen:

Go on kan i låtform sägas gestalta den klassiska devisen “den som ger sig in i leken får leken tåla”. Här är det den namnlösa massan som skanderar “go home!”, alltmedan den ensamme sångaren enträget sjunger vidare med sin uppmuntran till sig själv: “Go on!” När det kommer till den musikaliska leken – som kan vara nog så blodig, och nog så allvarlig – är det inte sällan som sångaren enbart har sin egen röst att tillgå som stöttepelare. Detta är spelreglerna, detta är leken. Den som inte kan acceptera det är på fel plats. Om vi tål leken är en annan fråga. Härifrån, från denna lek, tycks ingen undkomma helskinnad. Och det är som sig bör.”

Likt Josephsons tidigare låtar är resultatet melodiskt och med en stor dos bitterljuv underton i texten. Det är just den kombinationen som alltid gjort att hans låtar funkat så bra för mig. Att sedan Nervous City Nervous Self har en mer synthig och mörk känsla över sig är ju det som gör projektet än mer tilltalande. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011