Det var i Januari som du kunde lyssna på singeln Nästa adjö med Simon Riise här i bloggen. Nu är det dags för sångaren att följa upp med singeln Skulle vilja va ärlig.

Nya singeln handlar om att inte kunna identifiera sig med sin egna svartsjuka. Om balansgången mellan att i ena sekunden önska personen lycka, men i nästa sekund hoppas att hen får ett liv ensammare än en skeppsbruten munk. Någonstans handlar den också om att faktiskt hålla tillbaka ens känslor och bara visa respekt för den andre. Något som kanske kan vara svårt när man är sårad. Men också så mycket värdigare.

Resultatet är en riktigt stark poplåt som byggs upp med hjälp av ett avskalat piano i inledningen och låten får sedan blommar ut i ett större arrangemang med gitarr, trummor och kör. Väldigt effektivt. Främst är det kombinationen av en riktigt bra och målande text samt melodi som fick mig att bli helt kär i detta. För vem har inte varit i den där situationen när man har svårt att komma över någon.

Simon berättar för bloggen:

”Jag är övertygad om att det finns det fler än mig som blivit förvånade över att det inte var så lätt att komma över sin gamla romans som man trodde. Och jag hoppas att den här låten kan göra att det känns lättare, när man åtminstone inte är ensam om att ha känslor man aldrig blir klok på.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply