Det var i Januari som du kunde lyssna på singeln Nästa adjö med Simon Riise här i bloggen. Nu är det dags för sångaren att följa upp med singeln Skulle vilja va ärlig.

Favoriter Apple Music

Nya singeln handlar om att inte kunna identifiera sig med sin egna svartsjuka. Om balansgången mellan att i ena sekunden önska personen lycka, men i nästa sekund hoppas att hen får ett liv ensammare än en skeppsbruten munk. Någonstans handlar den också om att faktiskt hålla tillbaka ens känslor och bara visa respekt för den andre. Något som kanske kan vara svårt när man är sårad. Men också så mycket värdigare.

Resultatet är en riktigt stark poplåt som byggs upp med hjälp av ett avskalat piano i inledningen och låten får sedan blommar ut i ett större arrangemang med gitarr, trummor och kör. Väldigt effektivt. Främst är det kombinationen av en riktigt bra och målande text samt melodi som fick mig att bli helt kär i detta. För vem har inte varit i den där situationen när man har svårt att komma över någon.

Simon berättar för bloggen:

”Jag är övertygad om att det finns det fler än mig som blivit förvånade över att det inte var så lätt att komma över sin gamla romans som man trodde. Och jag hoppas att den här låten kan göra att det känns lättare, när man åtminstone inte är ensam om att ha känslor man aldrig blir klok på.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011