Som ett filmiskt motiv till en något mörk thriller ger Jessica Morale oss den elektroniska pop-singeln Deadbeat generation. Här får vi suggestiva syntar och stora trumslag till en text om att vara i tjugoårs-åldern och fast emellan vuxenlivet och tonåren. Det är en anthem för alla som kämpar med att väga karriär och familj mot att leva ut sitt liv och inte bry sig om morgondagen. Drömskt, mörkt och atmosfäriskt levererar Jessica Morale imponerande sånginsats och en stark låt. Såhär säger hon själv:

Det finns så mycket tryck från samhället och från alla andra att få våra liv i ordning, när allt vi verkligen vill är att känna något. Jag skrev deadbeat generation för min jämnåriga. De tjugoåriga individerna som känner att de inte passar in någonstans och går vilse i sin egen vårdslösa övergivande. Det handlar om att vara ung och känna behovet av att bedöva tillvaron, oavsett om det är sex eller droger för att känna sig levande. Det fungerar ett tag, tills verkligheten och pressen kommer och krascha ner på dig. Det är en lite självbelåten och trotsig hymn till vårdslös ungdom och en subtil påminnelse om att vi oavsett hur trasiga och ofullständiga vi ibland känner oss så är livet ett pågående arbete och bristfälligt. 

Med stort hår och ännu större röst är Jessica Morale pop-artisten som sjunger, skriver och producerar sina egna låtar. Helt independent gör hon musik från Miami och spelar sig runt på intima scener där henne mystik träder fram. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply