I början av Maj släppte Den Svenska Björnstammen singeln Att vara själv och inte ensam alls och nu, innan månaden ens är över, släpper Åke Olofsson i bandet sin femte solosingel Värna om dig själv. Nya singeln är skriven tillsammans med Sebastian Rutgersson och Peter Engström från 047 som länge samarbetat med både Åke och Björnstammen. Men även Nicklas Berglöf och Joakim Jarl är med på låtskrivarlistan.

Värna om dig själv handlar om att att vara rädd för något och att övervinna den rädslan, skrivet ur err du-perspektiv även om det är Åke som egentligen sjunger från sitt egna perspektiv.
Låten är härligt lekfull i produktionen och pendlar mellan den försiktiga och mer akustiska för att sedan blomma ut i en pampig refräng med synthar och skön rytmik. Den där typen av arrangemang som blivit lite synonymt med Åke och som jag tycker är härligt tilltalande min egna musiksmak. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply