Fionn forsätter leverera hit efter hit, men nu kommer äntligen EP:n Candid Constellations som vi alla väntat på efter flertalet lysande släpp under våren. Ny singeln Hold off agerar fokuslåt och är en upplyftande power-pop pärla som likt tidigare flirtar med nostalgi och ger oss starka 2000-tals vibbar i tillhörande video. 

Popmuzik Lover

”Hold off är en optimistisk och lättsam låt som handlar om att släppa taget om ett giftigt förhållande och hitta glädjen och styrkan i att vara ensam. Låten tar sig inte på så stort allvarligt, och vi ville att videon skulle följa samt tema. Det är roligt och färgstarkt med kläder inspirerade av början av 2000-talet. Vi ville att videon skulle skildra oss när vi lever våra bästa liv trots vad personen vi sjunger om kan ha gjort. ”

Fionn

Senaste året har duon Fionn rönt framgångar och tagit milslånga kliv i sin karriär. Popmuzik skrev tidigare i år att detta är året Fionn slår igenom och det står jag fast vid. Deras omedelbart catchy elektroniska pop som fångar modern pop-musik perfekt är som klippt och skuren för radio. Det är inget annat än riktigt bra och oemotståndligt. Redan hyllade av musikkritiker världen över är den stundande sju spår långa EP:n väldigt efterlängtad. Såhär säger de själva om släppet: 

”’Candid Constellations är den första pop-skivan vi har skrivit och spelat in. När pandemin slog till blev vi inspirerade att skriva mer optimistiska låtar för att lyfta oss ur känslan Covid orsakade. Vi älskade Dua Lipas skiva Future Nostalgia, The Weeknds 80-talsinspirerade låtar och den allmänna nya discovågen som för närvarande dominerar pop. Vi blev verkligen inspirerade att utforska detta nya ljud och har haft så mycket kul med att göra det till vårt eget. ”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.