Endast 13-år gammal skrev Malou Prytz låten Echo. Låten kom till då hon kände starkt behov att sätta ord på sina känslor. Tre år senare stod hon och fullkomligt tog över Melodifestivalens scen. Därefter har Malou medverkat ytterligare en gång i Mellon och dessutom släppt både musik i Sverige och Tyskland som spelats flitigt. Nya singeln är väldigt speciell för artisten då det markerar hennes första utgivning av en egenskriven låt. Malou berättar:

Popmuzik Podcast

”Har alltid haft en personlighet som är försiktig och inväntande. Jag är en person som inte vill ta för mycket plats. Jag har alltid burit på många tankar och känslor, men haft svårt att visa dem. Jag vet att situationer i livet kräver att man måste ta plats. Detta har utmanat mig både då och nu. Låten Echo skrev jag hemma i mitt rum då jag var 13 år. Jag bar då på tankarna; Hur ska jag våga visa vad jag känner? Istället för att säga vad jag kände och tyckte, så lät jag det passera. Det var enklast så. Och, så gör jag fortfarande ibland. Att förmedla de tankar jag bär på, kan jag uttrycka via musiken. Med låten Echo försöker jag förklara att det kan vara svårt att få fram det jag känner och vill säga.”

I en relativt organisk ljudbild ger alltså artisten oss en låt skriven blott 13 år gammal. Låten är imponerande stark och i sin kontext rörande, att en precis bliven tonåring så exakt sätter ord på sina känslor är inget annat än rå talang.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011