Idag släpper forne idol-deltagaren William Stridh sin debut-EP på svenska. Vi har tidigare sett honom i bland annat Melodifestivalen där hans låt Månljus i skrivande stund sålt guld. Nya singeln Faller träffar mig som en varm sommarbris och är full av energi trots sitt förhållandevis ”mörka” tema. Här hör vi honom sjunga om försiktigheten med att kliva in i något nytt med någon när man blivit bränd flertalet gånger innan.

EP:n rymmer både Williams R&B-sound med presenterar också nya outforskade delar som i den aktuella singeln Faller. Där det i huvudsak är organisk instrumentering som utgör den musikaliska ljudbilden. EP:n som helhet är dynamisk och innehåller både maffigt producerade låtar och mer avskalade akustiska exempelvis Rosenblad. Framförallt är det dock fokus på texter och Williams tydliga och starka pop-röst. Definitivt en artist som kan gå långt på den svenska marknaden.

Såhär säger artisten själv om nya låten:

Faller föddes i början av ett förhållande då allting kändes för bra för att vara sant. Hur man bara vill stanna tiden och man nästan inte vågar gå vidare. Mest för att man är rädd att det bara kan bli sämre därifrån. För det blev det förra gången man vågade. Och gången före det. Och det tar ondare, för varje gång” 

Ni hör EP:n och den nya singeln Faller här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply