För ett par veckor sedan släppte Erik Jonasson singeln Rockstar. En låt där Erik förbannar sig över att han aldrig blivit den där rockartisten som slängde ut TV:n igenom hotellfönstret som han ville bli när han var yngre. En låt om drömmar. Om de så är att de inte slår in eller att man jobbar för att de faktiskt ska göra just det.

Nordiska Favoriter

Men något som Erik i alla fall fick göra var en lysande musikvideo. Här i videon till Rockstar får vi se sångaren som olika karaktärer och på olika platser framföra denna lysande poplåt för oss. Om det är så är rock-posering i en kyrka, spela luftgitarr vid Tjolöholms slott eller avslappnandes i en solstol på en somrig strand.

För regin står Sara Josefsson och bakom kameran hittar vi Jens Dohnberg.
Om arbetet med videon berättar Erik för bloggen:

”Redan vid första demoversionen av låten, kändes den väldigt video-kompatibel. De personer i min omgivning som fick höra den simpla inspelningen sa sig få upp tydliga bilder i huvudet. Dem stämde bra överens med de jag själv hade och kanske var det för att låten är väldigt tydlig (för att inte säga simpel) i sin handling – låten skildrar en bitterhet jag ofta skämts över att känna. En sorg jag känner över att aldrig få kasta ut en TV genom fönstret, aldrig kommer bli vad mina ungdomsidoler varit för mig. En sorg över att jag aldrig kommer bli någon rockstar.

Många gånger tidigare har det för mig känts som att video, pressbilder mm. är något som ska tillkomma bara för att det är så ramarna för musik-releaser ser ut idag. Den här gången kändes det dock annorlunda, som att det verkligen var viktigt för verkets helhet. Eftersom jag vid tillfället nyligen gått igenom omtumlande skilsmässa med mitt skivbolag fanns inte någon direkt budget för video.

Tack vare att jag redan kände två extremt duktiga video-makare sedan tidigare, så gick projektet ändå att genomföra. Med Jens Dohnberg bakom kameran, Sara Josefsson som projektledare, regissör och klippare, jag framför kameran – sjungandes och luftgitarrspelandes, så lyckades vi få ihop en video som i varje fall jag känner mig väldigt nöjd med. Jag hoppas andra också ska tycka om den, hur som helst var det väldigt kul att göra den.”

Du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.