Som sammet för öronen kommer 18-åriga Alfie Templeman in och levererar både en otroligt stark singel men även ett magiskt mini-album på åtta spår. Det är soul, funk, pop, indie och sjukt jäkla underhållande. Det borde faktiskt inte vara lagligt att vara såhär begåvad och långt fram i sitt artisteri som tonåring. Men all credd till Alfie för att han visar var skåpet ska stå. Albumet är betitlat Forever Isn’t Long Enough och den aktuella singeln Wait, I Lied som ackompanjeras av tillhörande musikvideo. 

Nordiska Favoriter

“Vi filmade Wait I Lied på ett par timmar. Det jag gillar mest med videon är att det är ideér som jag och Thomas kom på precis då, den är helt spontan och vi planerade ingenting innan. Jag hoppas folk uppskattar mina fantastiska dans-moves, jag tror att det kan bli min nästa karriär om inte den här musikgrejen inte funkar!!”

Alfie Templeman

Singeln bjuder på ett otroligt sväng och det känns ganska klockrent att just videon är spontant inspelad dans, då låten just bjuder in till rörelse. På det fysiska albumet tog låtarna allt från en dag till fyra år att skapa och det var framförallt fokus på perfektion och raffinerade poplåtar. Anledningen till ett kort album var för att artisten ville skapa något bredare än en EP men ändå mer kortfattat än ett album. Ganska smart tänkt då sättet vi konsumerar musik på idag är snabbare än någonsin. 

Redan kritikerhyllat markerar albumet artistens tredje mer omfattande släpp. Med tanke på artisten unga ålder kan ni nog förstå att musik alltid varit en del av hans liv. Självlärd på 10 olika instrument och stort fan av indie-scenen är Alfie Templeman redan ett stort namn i UK. Hans låtar spelas flitigt på BBC radio och följarna på Instagram och Spotify blir allt fler dagligen. Han har redan ögonen på sig som framtidens artist och det är med all rätt. Lyssna och njut på denna grymma musikers låtar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.