Nu mera bosatt i New York men med rötter ifrån Beirut hör vi tonerna av mellanöstern i singeln Born To Leave. Wake Island är en experimentella duo som vill förena arabisk kultur med techno och 80-tals pop/rock, och det låter ju både som ett spännande och unikt möte. Philippe Manasseh och Nadim Maghzal är de båda killarna som utgör Wake Island och med ett nysläppt album där de utforskar identitet och sociala klyftor mellan grupper i samhället. Representerar de både underhållande popmusik men har samtidigt en tydlig ståndpunkt. 

Nordiska Favoriter

Singeln Born To Leave är en ämnad att uppmana till ett uppvaknande. Den ökande emigrationen från fattiga länder till mer välbärgade gör att samhällsgapet bara växer sig allt större. Deras musik ämnar således förena människor igen. 

”Med Born To Leave berättar vi vår invandringshistoria från Libanon till Kanada, med alla de utmaningar, spänning och svårigheter som det innebär när man lämnar sitt hem och flyttar till ett nytt samhälle. Genom att berätta vår historia hoppas vi kunna understryka den universella erfarenheten och dess relatabilitet även för människor som inte har invandrat. Dessa känslor och svårigheter är inneboende i alla aspekter av det moderna samhället, och vi tror att det är en oerhört viktig tid för berättelser som vår. Att nå så många människor som möjligt så att vi kan möta den sociala utmaningen vi alla möter och bygga en bättre framtida.”

Wake Island

Ni hör den starka singeln Born To Leave här i bloggen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011