Den Wien-baserade sångerskan OSKA släppte i början av året EP:n Honeymoon Phase. Nu är det dags för sångerskan att arbeta mot ett helt album vilket hon inleder med singeln Lousy T-Shirt. En låt som skriver en varm sommardag under efterdyningarna från ett breakup.

”Den handlar om vad som är kvar efter en sådan upplevelse och hur förhållandet i sig inte alls känns verklig för dig. När du ser tillbaka känns det mer som att du tittar på en film och inte som att du faktiskt levde den. Ibland kan det kännas som att den andra personen kommer över det hela mycket snabbare och att allt som återstår är en t-shirt – ett uttalande från min ex-pojkvän.
Det är en mycket personlig låt som jag skrev i ett skede när jag var riktigt arg. Efter att ha skrivit var jag inte det längre. Det är skönheten i låtskrivning – du har en sådan glädje med den nya låten att du glömmer allt annat. Ibland är det som är kvar efter ett förhållande: en värdelös t-shirt och en låt.”

Resultatet är charmigt i all elände. Behaglig sång och arrangemang som utgår från en gitarr för att sedan bygas på med ett beat. Det blir en bra poplåt där vemod och stark melodi får skapa magi för oss. Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply