Det brittiska indiepopbandet HMLTD är här aktuella med trespårs-singeln Don’t leve me som delas in i kapitlen Despair, Grief och Wrath, som tillsammans utgör ett musikverk som bandet kallar för Leaving. Här kan man själv skapa olika kombinationer av musiken och med det göra något unikt. Innovativt måste jag säga, så det är alltid kul när det kommer nya sätt att uttrycka sig på.

“Vi tror att Leaving representerar en ny gräns i vad konst och musik är, och bör göra; både ett experiment i berättande, i ljudvariationer, i konstens värde och i förhållandet mellan publik, samlare och konstnär. Stammägaren kan ändra vem som sjunger sångpartiet, hur texterna är, vilken huvudmelodin är, vilket instrument som spelar baslinjen, vilken typ av trumstil. Alla variationer fungerar sömlöst tillsammans för att bilda 6400 unika kompositioner, var och en är musikaliskt rik nog att vara en fristående låt – allt från pianoballader till elektronisk kaos. Varje lagerskapare har makten att ändra hela master utan att veta vad de andra lagerskaparna kommer att göra. I huvudsak är Leaving en kollektiv konstnärlig komposition med slumpmässighet och handlingsfrihet – skapare kan tillsammans komma fram till en form eller en genre, medvetet eller omedvetet, genom att svara på (eller ignorera) varandras val. Varje form har skrivits, utförts och spelats in på ett decentraliserat sätt separat av HMLTD och våra medarbetare, Tallulah Eden och Seth Evans.”

HMLTD

Låten i sig är synthig indietronica med medryckande production och stark refräng som jag fastnade för. Så både bra musik och spännande projekt skulle man kunna säga. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply