Det brittiska indiepopbandet HMLTD är här aktuella med trespårs-singeln Don’t leve me som delas in i kapitlen Despair, Grief och Wrath, som tillsammans utgör ett musikverk som bandet kallar för Leaving. Här kan man själv skapa olika kombinationer av musiken och med det göra något unikt. Innovativt måste jag säga, så det är alltid kul när det kommer nya sätt att uttrycka sig på.

Nordiska Favoriter

“Vi tror att Leaving representerar en ny gräns i vad konst och musik är, och bör göra; både ett experiment i berättande, i ljudvariationer, i konstens värde och i förhållandet mellan publik, samlare och konstnär. Stammägaren kan ändra vem som sjunger sångpartiet, hur texterna är, vilken huvudmelodin är, vilket instrument som spelar baslinjen, vilken typ av trumstil. Alla variationer fungerar sömlöst tillsammans för att bilda 6400 unika kompositioner, var och en är musikaliskt rik nog att vara en fristående låt – allt från pianoballader till elektronisk kaos. Varje lagerskapare har makten att ändra hela master utan att veta vad de andra lagerskaparna kommer att göra. I huvudsak är Leaving en kollektiv konstnärlig komposition med slumpmässighet och handlingsfrihet – skapare kan tillsammans komma fram till en form eller en genre, medvetet eller omedvetet, genom att svara på (eller ignorera) varandras val. Varje form har skrivits, utförts och spelats in på ett decentraliserat sätt separat av HMLTD och våra medarbetare, Tallulah Eden och Seth Evans.”

HMLTD

Låten i sig är synthig indietronica med medryckande production och stark refräng som jag fastnade för. Så både bra musik och spännande projekt skulle man kunna säga. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011