Amerikanska Petticoat gör sig redo för sin nya EP och släpper femte singeln Give Up. Här presenterar han en drömsk ljudbild som skimrar av 80-talets New Wave, hip-hop och punk. Det är futuristiskt, mystiskt, eget men också väldigt kommersiellt. Ni hör ju att det är med spänning jag inväntar Hedon som alltså är titeln på aktuella EP:n. Artisten berättar mer om nya singeln: 

Följ på Apple Music

”Den är tillägnad den kreativa frustration en konstnär möter.  Och mer specifikt en punkt där vi alla ifrågasätter vad vi gör, och om vår framtida väg är värt jobbet. Instrumenten träffar ett ”crescendo av förvirring” där flera pianon och gitarrer skapar en känsla av frustration och vildhet. Det är en sång som inte bara är iögonfallande utan försöker skapa ångest och prövning som är centralt för sångens tema.”

Med fallenhet för låtskriveri ämnar Petticoat att skapa musik som har en futuristisk touch. Han vill i sitt sound fånga nostalgi men bibehåll en samtida pop-känsla. Själva artistprofilen kom till genom att han sammanförde sina influenser från Madonna och Depeche Mode med hip-hop och skapade sitt helt unika sound. Detta 24-åriga stjärnskott har redan blivit rosad av mängder av musikmagasin världen över och i sina låtar talar han om allt från kön, till psykisk ohälsa och pressen att leva som ung i dagens värld. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011