Amerikanska Petticoat gör sig redo för sin nya EP och släpper femte singeln Give Up. Här presenterar han en drömsk ljudbild som skimrar av 80-talets New Wave, hip-hop och punk. Det är futuristiskt, mystiskt, eget men också väldigt kommersiellt. Ni hör ju att det är med spänning jag inväntar Hedon som alltså är titeln på aktuella EP:n. Artisten berättar mer om nya singeln: 

Nordiska Favoriter

”Den är tillägnad den kreativa frustration en konstnär möter.  Och mer specifikt en punkt där vi alla ifrågasätter vad vi gör, och om vår framtida väg är värt jobbet. Instrumenten träffar ett ”crescendo av förvirring” där flera pianon och gitarrer skapar en känsla av frustration och vildhet. Det är en sång som inte bara är iögonfallande utan försöker skapa ångest och prövning som är centralt för sångens tema.”

Med fallenhet för låtskriveri ämnar Petticoat att skapa musik som har en futuristisk touch. Han vill i sitt sound fånga nostalgi men bibehåll en samtida pop-känsla. Själva artistprofilen kom till genom att han sammanförde sina influenser från Madonna och Depeche Mode med hip-hop och skapade sitt helt unika sound. Detta 24-åriga stjärnskott har redan blivit rosad av mängder av musikmagasin världen över och i sina låtar talar han om allt från kön, till psykisk ohälsa och pressen att leva som ung i dagens värld. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.