Gillar man emotionell elektronisk pop då är Emmi artisten att lyssna på. Det vore nog att ljuga om jag inte säger att bloggen gillar just pop-musik med en synt-touch. Inspirerad av Shakespeares episka karaktärer i hans pjäser är singeln Drum den första av ett antal storartade pop-singlar från artisten i år. Med avstamp i dramaturgin skildrar Emmi här häxorna från Macbeth, det är bombastiskt, dramatiskt, stundtals operett och fantastiskt fängslande. Produktionen andas ett spel på liv och död, vilket också till viss del är intentionen. Vi hör orkestrala arrangemang och moderna elektriska trummor i en mix som sammanför pop och teater på ett helt unikt och nytänkande sätt. Men utöver häxor och Shakespeare är även låten väldigt personlig för artisten. 

”Den här låten är verkligen ett meddelande till mig själv  – Gå in i rampljuset, var inte så blyg. Jag har slösat bort år där jag inte vågat vara mig själv i mitt arbete av rädsla för åsikter från människor som jag inte ens känner. I den här singeln är det jag som skakar av mig allt och säger … Fuck it! Vi kanske inte har imorgon. Det här är jag! Med massa orkester! ” 

Emmi

Med drömmar om skådespeleri reste Emmi som 19-åring till England med drömmen om att få agera i stora uppsättningar. Det var även där någon stans låtskrivandet tog fart och hon började skriva musik bakom scenen. Artisten hade därefter några år som framgångsrik låtskrivare åt andra, men det för först när hon släppte eget material som folk började uppmärksamma henne på riktigt. Men trots kriter-ros från Billboard, The Guardian och BBC radio försvann hon helt från radarn. Pressen hade blivit för stor för att leva upp till. Det var inte förrän långt senare när ett samtal om att medverka som CGI-karaktär i filmen Fantastic Beats and Where To Find Them som hon tog upp artisteriet igen. Tre år senare har nu Emmi en plan och mängder av låtar på lager. Ingen resa är spikrak, men nu känns det som det bara kan gå rakt uppåt. Ni ser den läckra och urbana videon till Drum här.  

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply