10

Läckra beats blandas med atmosfäriska gitarrer och en fingertoppskänsla för melodier. Det är inte konstigt att Boy In Space blivit vår nästa stora musikexport med sin Pop/R&B. EP:n FRONTYARD andas samtida musik och håller internationell klass, i min värld en självklar femma.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Multiinstrumentalisten och den otroligt begåvade låtskrivaren, producenten och artisten Boy In Space släpper idag singeln Sucker Punch men ännu viktigare EP:n Frontyard. Läckra beats som doftar R&B och rap-kultur blandas med melodiska slingor samt akustiska och elektriska gitarrer. Boy In Space bär på ett så utpräglat och unikt röst-ID att det är oundvikligt att inte höra att det är han om man lyssnat in några låtar. Och lyssnat är exakt vad jag gjort sedan den här artisten fångade mitt intresse 2018. För något år sedan när jag var uppe i Stockholm såg jag faktiskt honom på Urban Outfitters men av respekt till personligt space vågade jag inte gå fram och säga hur grym jag tycker hans musik är. Så min hyllning får helt enkelt bli genom text nu.

Kanske inte superkänd för den breda massan än, men har absolut alla förutsättningar att bli, levererar Boy In Space glimrande bra indie-pop som definitivt reflekterar samtida popmusik och exakt hur det ska låta just nu. Med fingertoppskänsla för att återberätta målande historier genom text och musik är detta framtidens artist. Tittar vi in katalogen sedan debuten 2018 har Boy In Space släppt enormt många bra singlar och det är i en rasande fart och det är väl precis så man fångar en publik!? Genom att vara konsekvent och inte låta dem vänta. 

Nya EP:n Frontyard är ytterligare ett bevis på artistens talang och att låtarna både skrivs, produceras och framförs av honom själv talar ju för sig själv. Samtliga låtar på EP:n är något ni måste lyssna in! Här bjuds vi in i Boy In Space sinne och han skildrar sina innersta tankar och funderingar där kärlek, mental hälsa och smått ohälsosamma beteenden (no pun intended) behandlas. I låten Picking Flowers bjuds på en vackert avskalad och organiskt producerad låt. Som i sin kontext sticker ut på ett riktigt bra sätt och skapar luft då resterande låtar bär på tunga beats. Mittenspåret Roses slår mig som en vägg av maffig produktion och sådär halvvägs in i låtlistan blir jag även övertygad om att detta är något alldeles extra. Går vi sedan ner några tracks på låtlistan finner vi den radio-färdiga Save Me som både är mysig och andas internationell klass. I min värld är detta en EP av bangers, men ska jag välja några favoriter är det Remember MeDance Alone och nysläppta Sucker Punch. De två förstnämnda kanske för att de släppts som singlar innan.

Med mängden rå talang Boy In Space besitter är det självklart att artisten samarbetat med andra stora Svenska namn inom samma genre, däribland SHY Martin och killarna i Hearts & Colors som just nu satsar på soloprojekt. Gillar man artister som Bazzi och Lauv och har en förkärlek till snygga beats så är detta musiken man ska lyssna på. Det är inget annat än världsklass och jag ska blasta det hela sommaren. EP:n är en given fullpoängare!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply