Idag släpper det Norska electropop hoppet Metteson sin debut-EP med samma titel som singeln Convince Me. Breda och lyxiga syntljud, blandas med krispiga distorsioner och ett stadig beat som passar lika bra på klubben som radio. Artisten landar någonstans mellan Christine & The Queens, Shura och Robyn, inga dåliga jämförelser eller hur!? 

Musiken hämtar inspiration från det glittrande 80-talet, samtida pop och en hel del elektroniska element. Det är atmosfäriskt och drömskt samtidigt som artisten vill berätta en historia om kärlek och ambitioner som speglar det moderna livet. Både i det små detaljerna och stora bombastiska pop-landskap artisten målar upp lyckas Matteson överraska och skapa något som är unikt och eget. Den direkta inspirationen bakom hela EP:n är oundvikligen den alternativa pop-scenen där synthwave-scenen och Robyn agerat stora förebilder. 

Artisten själv kommer från en bakgrund av att uttrycka sig genom diverse konstformer, både teater, dans och musik. Metteson bär på konstnärlighet och estetik ända ut i fingerspetsarna något som kommit väl till användning i formandet av sin egna profil. Som stark röst får LGBTQ+ communityn agerar han även förebild för många unga där ute. 

Övertygande bra och både musikaliskt och visuellt vackert är vad Metteson presenterar i EP:n och singeln Convince Me. Såhär säger artisten själv om släppet: 

Convince Me är min första EP, skräddarsydd för dina upp- och nedgångar den underliga våren 2021. Jag hoppas att den berättar en historia om kärlek och ambition, som är inspirerande för lemmarna och tilltalande öron.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply