Till en färgstark video ger Kanadensiska sångerskan Kaeley Jade oss den bubblande pop-singeln Painless. Till en melankolisk text om spillrorna efter en relation som gått i kras, väljer hon att dansa sig ur situationen med en sprudlande indiepop-produktion.

Bland oemotståndliga hooks och riffiga gitarrer får vi ett krispigt ljudlandskap som speglar råa känslor. Låten är ganska perfekt avvägd mellan att vara cynisk med samtidigt fira en relationen som är över.

”På många sätt är Painless en fortsättning på den historia jag hade berättat i min debut-singel Years Ago. Alla mina låtar kommer från mina egna personliga erfarenheter, och i det här fallet hade jag mer att säga om just det här kapitlet i mitt liv. Years Ago tittar sorgligt in i det förflutna på vad som kunde ha varit medans Painless är en tillbakablick in i en dystopisk framtid. Jag skrev den som en påminnelse till mig själv att alltid lita på mina instinkter, för vissa saker är inte värda smärtan som följer med att förfölja dem, hur frestande som det än må vara.”

Kaeley Jade

Det lysande singeln har även en tillhörande musikvideo där Kaeley Jade får visa upp sina konstnärs-egenskaper. På grund av corona-pandemin har artisten fått vara väldigt kreativ i processen av att skapa videon. Så i hennes pappas affär byggde de en liten inspelningsstudio där endast ett fåtal personer agerade och spelade in videon.

Sedan sin debut förra året har artisten rönt stora framgångar i hemlandet Kanada. Hennes musik har både spelats flitigt på radio och klätt omslaget på New Music Friday. Nu är hon alltså tillbaka med den den färgsprakande singeln Painless som ni hör här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply