Alternativ pop som både är intressant och glimrande bra, det är vad australiensiska Chymes ger oss i nya singeln Death Wish. Mörka suggestiva syntar ligger som en konstant ljud-matta låten igenom och sångerskans närvarande och nästan förföriska stämma får en att förlora sig i rytmerna och den melankoliska texten. Tillhörande musikvideo är lika mörk som soundet vittnar om, här är det en dämpade färgskalor och skuggade siluetter som sätter stämningen. 

Popmuzik in Dolby Atmos

Inspirationen bakom låten säger artisten var följande: 

”Den här låtens idé började från det ögonblick då ens mamma skäller på en för att man gjorde något dumt och säger; har du en dödsönskan?! Det handlar om att vara desperat knuten till någon eller något som är dåligt för en och som inte gör något bra i ens iv, men farans adrenalin är beroendeframkallande och fåren att känna sig levande. Jag relaterar den här låten till min kamp med min ångest. Det är definitivt denna hemska sak som är knuten till mig, eller som jag är knuten till, och jag kan inte bli av med den. Det driver mina vardagliga rörelser och jag vet att det inte är hälsosamt men det är svårt att bekämpa det.”

Artistnamnet kommer från den romanska tiden där just Chymes var den som grundande kraften att transformera något vanligt till något ovanligt. Kanske är det precis det som artisten själv gör i sin pop-musik? Denna talangfulla nykomling har redan blivit uppmärksammad av andra stora artister som bland annat K-POP bandet BTS. Hennes musik har stremats miljontals gånger och med släppet av den nya EP:n Hell & Divine gör hon sig redo för pop-dominans. Ni ser den läckra videon till låten Death Wish här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.