Det var 2019 som Isle of You släppte albumet Party Until We’re in Love som bland annat gav dem en nominering till Framtidens ArtistP3 Guld. Efter det har det varit ganska tyst om Ida Johansson och Elina Danielsson. De ”växte isär” skulle man kunna säga, och behövde tid ifrån varandra för att på nytt upptäcka hur bra de var för varandra.

“Vi har känt varandra hela livet men behövde lära känna varandra och oss själva på nytt. Det gjorde fruktansvärt ont tills vi insåg hur självklart det är att vi ska vara bästa vänner och hur bra vi kompletterar varandra. Vi skrev Fallback på fem minuter. All kreativitet lossnade i samma sekund som vi förstod varandra igen.”

Fallback är den där låten som spelas över scenerna i den där romantiska komedin där vi får följa paret som filmen handlar om på varsitt håll och hur de känns ledsna, fumliga och hur livet övergått till moll för att de inte är tillsammans. Men innan låten och scenen är över står den ene på den andres trappa i Brooklyn.

Close up: Mark, ler.

Close up: Lisa, ler.

De springer in i varandras armar, omfamnar varandra. Close up: kyss.
The End.

Fallback går ut till alla hopplösa romantiker som i en tid av lockdown och isolering inte låtit rädsla och tvivel stå i vägen för kärlek. Den är storslagen och sårbar, ångestfylld och euforisk. Låten speglar nutidens oro och rädsla, samtidigt som den lockar in till en hoppfull cinematisk värld.”

Med sin varma retroproduktion skapar Isle of You ett perfekt soundtrack för oss hopplösa romantiker där ute med singeln Fallback. För oss som älskar 80-talet och romantiska och samtidigt härligt förutsägbara komedier. Livet och musiken behöver inte vara svårare än så.
Lyssna och njut här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.