Det var 2019 som Isle of You släppte albumet Party Until We’re in Love som bland annat gav dem en nominering till Framtidens ArtistP3 Guld. Efter det har det varit ganska tyst om Ida Johansson och Elina Danielsson. De ”växte isär” skulle man kunna säga, och behövde tid ifrån varandra för att på nytt upptäcka hur bra de var för varandra.

Popmuzik Popcast

“Vi har känt varandra hela livet men behövde lära känna varandra och oss själva på nytt. Det gjorde fruktansvärt ont tills vi insåg hur självklart det är att vi ska vara bästa vänner och hur bra vi kompletterar varandra. Vi skrev Fallback på fem minuter. All kreativitet lossnade i samma sekund som vi förstod varandra igen.”

Fallback är den där låten som spelas över scenerna i den där romantiska komedin där vi får följa paret som filmen handlar om på varsitt håll och hur de känns ledsna, fumliga och hur livet övergått till moll för att de inte är tillsammans. Men innan låten och scenen är över står den ene på den andres trappa i Brooklyn.

Close up: Mark, ler.

Close up: Lisa, ler.

De springer in i varandras armar, omfamnar varandra. Close up: kyss.
The End.

Fallback går ut till alla hopplösa romantiker som i en tid av lockdown och isolering inte låtit rädsla och tvivel stå i vägen för kärlek. Den är storslagen och sårbar, ångestfylld och euforisk. Låten speglar nutidens oro och rädsla, samtidigt som den lockar in till en hoppfull cinematisk värld.”

Med sin varma retroproduktion skapar Isle of You ett perfekt soundtrack för oss hopplösa romantiker där ute med singeln Fallback. För oss som älskar 80-talet och romantiska och samtidigt härligt förutsägbara komedier. Livet och musiken behöver inte vara svårare än så.
Lyssna och njut här nedan.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.