Med gospelkör och en positivt upplyftande känsla kraschade D:Ream in på den brittiska singellistan i början av 1994 med den über-catchiga singeln Things can only get better.
Låten släpptes första gången ett år tidigare och nådde då bara en 24:e plats på samma topplista. Men efter att Al Mackenzie lämnade gruppen valde sångaren Peter Cunnah producera om låten en smula och den blev sedan den hit vi kommer att minnas den som när den släpptes den 27:e December 1993.

Things can only get better fick sedan ett nytt liv när Tony Blair använde låten i sin valkampanj 1997 och då återvände den än en gång till topplistorna medan Blair tog över titeln som premiärminister i landet.

Även här i Sverige blev Things can only get better och vi köpte singeln tillräckligt så den hamnade på en hedrande sjundeplats på singellistan. Själv upptäckte jag låten – som nästan med all brittisk topplistemusik på den tiden – på samlingen Now That’s What I Call Music som var mitt fönster mot den brittiska topplistan under 90-talet. Det var kärlek vid första lyssningen för min del, men vem kan överhuvudtaget motstå den där gospelkören i låten? Ingen. Någonsin.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.