The Mermaids är ett band från Stockholm som här debuterar med singeln L’auntre. Här bjuds vi på skön elektro som inspirerats av den franska våg av band som kom i slutet av 90-talet och som framförs på ett franskt sätt. För det är inte riktigt franska. Det mest låter så.

Popmuzik Popcast

Saken var den att när Martin i gruppen kom hem från krogen satte han ihop ett beat som gav just en fransk vibe. Sedan fick han feeling och började sjunga på franska, som han inte kan. Istället blev det uttryck som låter just franska. Så som jag tror alla gjort minst en gång i livet när man försöker låta fransk utan att just prata franska. Det blir franskliknande rappakalja, typ.

Martin berättar:

”Låten handlar på ett sätt om ingenting – den består mest bara av en massa snygga ord på låtsasfranska. Men på ett sätt kan man se låten som ett uttryck för vår syn på musik som ett ställe där estetiken får stå i centrum. Även form kan ha en funktion liksom. Det kan absolut va nice med texter med genomtänkta budskap, men ibland är målet helt enkelt att skapa något som låter bra. Och franska låter fan bra. Även låtsasfranska.”

De andra i The Mermaids gillade i alla fall idén och putsade till Marins grund.
Resultatet är i alla fall en skönt behaglig och lite sexig elektropoplåt. För det är också något man kan säga om franska; det blir förbannat sexigt tillsammans med en behaglig elektroslinga. Även låtsasfranska.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.