Med inspiration från This Coast Bias mammas förkärlek till disco och pappas för rock ger han oss den synt-inspirerade singeln 4solong. Storartade pulserande syntar, en touch av disco, något viskande lead och live trummor är vad den grymma singeln bjuder på. Som allra bäst är 4solong i refrängen när den brister ut i en arenaliknande pop-explosion som vem som helst kan sjunga med i. 

This Coast Bias har gjort sig känd för att sjunga om break-ups och svårigheten att brottas med minnena av någon. Nya låten 4solong bär dock på ett lite annorlunda budskap än tidigare. Här hör vi om lyckan som upptår när två personer som fullkomligt älskar varandra återförenas. 

4solong är en låt om att äntligen återse den personen du alltid velat ha i ditt liv. Jag brukar skriva låtar om uppbrott eller längtan, men den här känns mer bubblande än så. Det handlar om att lämna tvivel bakom sig och bara gå för det. Det är en lutande ut-genom-bilfönstret-med-en-glass-låt som jag föreställde mig spelas i slutet av en John Hughes-film, som när Bender kastar knytnäven i slutet av The Breakfast Club.”

Denna Oklahoma-baserade artist är förutom multiinstrumentalist, även en duktig producent och låtskrivare och har i skrivande stund redan gett ut 21 låtar sedan han startade sitt artistprojekt 2019. De musikaliska influenserna sträcker sig allt från Led Zeppelin till ABBA, och just ABBA är ju något som alltid går hem här i bloggen. 

Se till att lyssna in 4solong redan idag. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.