Tre släpper nu andra singeln från kommande EP:n. De inledde ju med den rytmiska Fri som släpptes förra månaden. Nya singeln är lite mer emotionell och heter På vägen hem. Låten utgår från en pianoslinga för att sedan byggas på med ett behagligt beat samtidigt som gruppen sjunger om ett förhållande där glöden finns med som inte klarar av att kommunicera mellan varandra.

Popmuzik in Dolby Atmos

Christopher Witte i bandet berättar:

”Det är märkligt hur några toner i följd kan ringa in en speciell plats eller känsla. På vägen hem gjorde precis det: En skitenkel pianoslinga framkallade glasklara minnen av en tid som präglades av osäkerhet, längtan och frustration mellan två personer som på pappret delar samma mål, samma drömmar och samma desperation till att vara nära, men samtidigt är fullständigt oförmögna till att kommunicera med varandra.

Berättelsen i låten var därför klar i samma sekund som pianoslingan väckte minnet – det var en tisdagkväll med ett glas rött ensam i lägenheten, vill jag minnas. Sedan var det, som alltid, en process att dela tanken med resten av bandet, och att översätta känslan till någorlunda begriplig text och musik. Jag slungas fortfarande tillbaka varje gång jag hör introt!”

Resultatet är snyggt och sårbart. Popnerven från förra låten finns kvar, samtidigt känns det än mer som ett nedslag i verkligheten. Kalla det diskbänksrealism om du vill, men det är ju också det som bra låtar ska kunna förmedla. Vardagen som så många känner igen, som med musikens hjälp får det att bli än mer nära och gripande.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.