New wave nostalgi som binds samman med synt-pop det är vad duon Korine bjuder på genom sitt musikskapande. I nya singeln Sunshine får vi första samprovet efter fjolårets albumsläpp The Night We Raise.

Här är det stora luftiga trummor och reverb som står i centrum. Subtila syntar fyller successivt ut ljudbilden och skapar både bredd och crisp till hela produktionen. 

Korine berättar själva om nya singeln: 

Sunshine kom till 2020 genom en trumslinga som vi hade glömt att vi gjort. När vi senare lyssnade på den slog den oss båda på ett sätt som det inte gjorde när vi först skapade den. Jag ville beröra komplexiteten och ångesten i den mänskliga upplevelsen samt hur de manifesterar sig. Driva tidigare känslor av otillräcklighet och hitta någon form av hopp på andra sidan. Jag tänkte på tillfredsställelsen att övervinna något negativt och uppnå mer än vad man trodde var möjligt. Människor kommer och går från våra kollektiva liv, förhoppningsvis lär man sig något. Oavsett om det är styrkan eller svagheten i någon övertygelse eller något mer vardagligt, varje ögonblick kan vara en anledning att växa.”

Ni hör Sunshine här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.