Skriven som ett sätt att komma över ett ex var singeln Over It initialt menad att vara en ballad. Men istället för att dra ner på tempot och förbli i känslan av sorg valde Rachel White att öka tempot och dansa sig ur uppbrottet. Ett val som definitivt visade sig vara det rätta då Over It visade sig bli en grymt bra pop-låt. Artisten önskar att inspirerar andra som varit i liknande situationer att älska sig själva och komma till insikten att jobbiga situationer i livet stärker oss. 

Produktionen i Over it är lekfull och inget annat än ren och skär pop-glädje. Den hämtar inspiration från både elektronisk-musik, R&B och disco men förblir hela tiden i pop-genren. Det senaste året har nykomlingen Rachel White spenderat mycket tid med att forma sitt dynamiska artister. Förhoppningen är att skapa en pop-stjärna som har ursprung i Skottland men verkar på den Engelska musik-scenen och både sjunger och dansar. Det låter definitivt som artisten hittat en scen och behov för sitt artisteri. 

Förstasingeln Royalty släpptes 2020 och är en pianodriven låt om self-empowerment. Med nya singeln Over It önskar sångerskan erövra ny mark och vi önskar all lycka till. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply