En låt som initialt började som en snutt på TikTok blev sedermera en känslosam ballad som levererar råa känslor som många kan knyta an till. Närmare fyra miljoner visningar och mängder av kommentarer senare släpper nu alltså Beth McCarthy singeln She Gets Flowers

Nordiska Favoriter

Såhär säger artisten själv om låten: 

”Den här låten berättar historien om en annan person som fick det förhållande du ville ha och smärtan bakom den upplevelsen. Jag blev faktiskt inspirerad att skriva det av en TikTok av en tjej som tårögd delade sin egen redogörelse för denna situation och jag använde orden från den här videon för att skapa en köridé för låten som jag delade till min egen TikTok. Jag fick så många kommentarer från människor som hade gått igenom samma sak, som kände sig förstådda av konceptet och jag tyckte det bara var så kraftfullt att människor från hela världen kunde dela i samma typ av smärta men från helt andra omständigheter – från detta bestämde jag mig för att skriva hela låten!”

Om något så är det känslan och närvaron som står i centrum här. Beth McCarthy gör ett strålande jobb att sätta oss i trans med sin sköra stämma. Produktionen är sparsam och mörk för att just låta rösten framträda, vilket verkligen sätta tonen för sinnesstämningen. Elektroniska syntar och luftiga trummor är exakt de element som behövs i refrängen för att förhöja helheten. I slutet på låten får vi Beth McCarthys sång otroligt nära och vi hör hur den nästintill spricker när hon sjunger sluttonnen på denna melankoliska låt om kärlek. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011