En låt som initialt började som en snutt på TikTok blev sedermera en känslosam ballad som levererar råa känslor som många kan knyta an till. Närmare fyra miljoner visningar och mängder av kommentarer senare släpper nu alltså Beth McCarthy singeln She Gets Flowers

Apple Music Svensk Pop

Såhär säger artisten själv om låten: 

”Den här låten berättar historien om en annan person som fick det förhållande du ville ha och smärtan bakom den upplevelsen. Jag blev faktiskt inspirerad att skriva det av en TikTok av en tjej som tårögd delade sin egen redogörelse för denna situation och jag använde orden från den här videon för att skapa en köridé för låten som jag delade till min egen TikTok. Jag fick så många kommentarer från människor som hade gått igenom samma sak, som kände sig förstådda av konceptet och jag tyckte det bara var så kraftfullt att människor från hela världen kunde dela i samma typ av smärta men från helt andra omständigheter – från detta bestämde jag mig för att skriva hela låten!”

Om något så är det känslan och närvaron som står i centrum här. Beth McCarthy gör ett strålande jobb att sätta oss i trans med sin sköra stämma. Produktionen är sparsam och mörk för att just låta rösten framträda, vilket verkligen sätta tonen för sinnesstämningen. Elektroniska syntar och luftiga trummor är exakt de element som behövs i refrängen för att förhöja helheten. I slutet på låten får vi Beth McCarthys sång otroligt nära och vi hör hur den nästintill spricker när hon sjunger sluttonnen på denna melankoliska låt om kärlek. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.