Singer-songwriter pop-undret JAMES TW är tillbaka med nya singeln Butterflies. Singeln markerar en av många detta år och artisten lovar även att öppna upp som aldrig förr genom sin musik. Detta då han i under 2020 gick igenom ett break-up från en sex år lång relation. Musiken blev således en tillflyktsort och utlopp för alla känslorna han kände efteråt. Såhär säger JAMES TW själv om musikskapandet och nya singeln Butterflies

”Allt jag skrev handlade om break-ups. Jag träffade henne u grundskolan när jag var 15 år gammal. Vi började gå ut ett år efter vi träffades första gången, vi bodde tillsammans och jag planerade ärligt talat resten av mitt liv kring henne. Det var uppenbarligen en stor chock för systemet, så låtarna flödade ut. Jag ville fånga alla de olika känslorna i efterdyningarna.”

I Butterflies får vi exakt det som är JAMES TW, atmosfärisk såg, avskalad produktion och otroligt mycket känslor. Precis som i hans hitsingel When You Love Someone ger Butterflies oss rysningar och bär på en nerv av sårbarhet som många kan knyta an till. Gitarr-driven pop med minimala element som förhöjer helheten, här är det rösten och känslan som står i fokus och det är under dessa förutsättningar JAMES TW presterar allra bäst. 

Butterflies har nu även fått en musikvideo där sångaren verkligen bjuder på sig själv. Här får vi se JAMES TW i en klassisk fotokiosk där han tar foton på sig själv som olika karaktärer. Allt från trollkarl, cowboy, konstnär och Dorothy från The Wizard of Oz. Lysande!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.