Jag har haft Thomston nära mitt hjärta sedan den Nya Zeeländska sångaren släppte singeln Collarbones 2015. Då mörkt och moody och väldigt spännande pop som stod ut mycket i mängden. Nu har många av dagens musikaliska tonåringar lite av samma stil som Thomston hade då. Själv har det mörka i sångarens låtar blivit ljusare med tiden och när han nu släpper singeln JPA989, som då är hans första nya låt sedan 2019 är känslan mer filmiskt upplyftande än mörk och svår.

JPA989 inleds med ett andetag och byggs sedan på med förväntansfulla beats innan rötharmonier lyfter upp låten och gör denna till en helt klart upplyftande poplåt som jag verkligen älskar. Jag skulle definitivt tro att JPA989 lär hamna ganska högt på mina personliga listor över 2021. För det är just precis detta som är musik jag fastnar till 100% för.

Om singeln berättar Thomston:

”När jag skrev JPA989 var det en tid i mitt liv där jag befann mig längtandes efter ungdomlig tristess, när en förälskelse kunde bli hela din värld. Jag kände att jag behövde fånga det om jag skulle glömma hur det kändes. Jag visste genast att det var spår 1 på ett album som utforskar det känslomässiga tillståndet av ung självständighet. Rusherna, oskuldsfullheten, att gradvis ge vika för smärta, mognad och att hitta dig själv. Det är också tänkt att symbolisera början på denna resa för mig som förbinder Nya Zeeland med mitt nya hem, Los Angeles.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply