Enjoy this trip… uno, dos, tres, quatro.

När producenten Mark Moore och Pascal Gabriel tog denna acid house klassiker ut på dansgolvet 1988 skapade de omedelbart en klassiker. Låten tuffade hela vägen upp till förstaplatsen på den brittiska topplistan samt en hedrande niondeplats här i Sverige.

Theme from S’Express (låten som inledde albumet Original Soundtrack) samplade för den tiden kraftigt från andra låtar och innehåller bland annat Is it love you’re after med Rose Royce, I got the hots for you av TZ, Feel the spin med Debbie Harry och Situation med Yazoo bara för att nämna några.

1996 gjorde houselegenden Tony De Vit en remix på låten som släpptes under namnet Theme From S’Express (The Return Trip). En version som än en gång tog tåget ut på dansgolvet knappt tio år efter den första avgången och nu i ett maxat 90-talstempo.
Den nya remixsingeln blev även den en hit och tog sig till en 14:e plats på den brittiska singellistan.

Själv älskar jag just Rose Royse-samplingen i låten. Det är liksom den som från början fick mig att gå igång på denna. Men också att den är så forcerande i stilen. Den verkligen pumpar sig fram över dansgolvet och det känns som Moore och Gabriel slängde in extra allt för att göra låten så over the top de bara kunde. Samtidigt kom Theme from S’Express ganska tidigt i vågen av låtar som använde samlingar. Så det kände som de tog allt de kunde komma över mer eller mindre.

2016 släppte förresten remixsamlingen Enjoy This Trip där olika producenter och artister gjorde nya versioner av låtarna. Bland annat Tom Furse, Chris & Cosey och Monarchy.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply