Fritjof & Pikanen är en duo från Stockholm bestående av Fritjof Löfgren och Juuso Pikanen .
De har sedan tidigare släppt ett par singlar – Stockholmstrilogin samt Slussen 23:15, men det är nu som killarna på allvar ska slå sig in på den svenska klubbscenen.
Under våren och sommaren lanserades singlarna Stor bråk (nere vid grillen) och Shivoy .
Killarna hade även en klubbspelning under Way Out West i år samt var förband åt Skrillex 2011.
Det som är gruppens styrka är att de placerar sig i gänslandet mellan electro / dubstep och roots / reggae, vilket blir ett skönt resultat för klubbgolvet.

Killarna träffades när de läste musikproduktion tillsammans.
”Jag kände till Juuso sedan innan, för när vi träffades första gången och han presenterade sig som Juuso frågar jag ‘som den kända dubstep-producenten Juuso Pikanen?’ varpå han svarade ‘det är ju jag’.” Berättar Fritjof när jag växlar några ord med honom.
Fritjof berättar att han hela livet varit reggaenörd och att det är främst han som står för de influenserna till gruppen. Pikanen producerar sedan det material som Fritjof påbörjat.
”Vi tillhör verkligen 2000-talets musiker och jobbar faktiskt bäst separat med hjälp av mail” förklarar han.
Det är även Fritjof som skriver de mesta av texterna för gruppen. Texter som fokuserar på det vardagliga och om så enkla saker som att pengarna är slut för månaden eller om det universella att sakna tvåsamheten.
Den 22:a Oktober ska äntligen gruppens debutalbum släppas – titeln kommer att bli Danvikstullsbron .
”Jag är uppvuxen på Sofia och Juuso på Henriksdalsberget och bron däremellan heter Danvikstullsbron, så vi tycke det passade ganska bra.”
Nästa vecka släpper duon sin nya singel Säg då , som förhandsleds av en spelning på Debaser Medis i Stockholm nu på lördag den 16:e September.
Kika förbi om du har möjlighet.

Lyssna på Fritjof & Pikanen

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.