Det har återigen blivit dags för stark pop-musik från Sverige och jag blir absolut inte förvånad att den här typen av musik kommer från ART:ERY. Som i mitt tycke har några av de coolaste artister på den Svenska scenen. Taphia Mi och Vi. är för mig en artist som fallit under radarn, men här ska jag faktiskt få bassning. Efter bara en lyssning föll jag stenhårt för bådas musik, och det känns som att båda akterna har en lysande framtid för sig.

I nya singeln Fever välkomnas vi in i en värld av subtilt mörker, kraftfullt kaxig produktion och glimrande bra sång från Talphia. Låten bär definitivt på en kommersiell nerv som både fungerar för radio och på diverse spellistor. Men det finns samtidigt något väldigt unikt och spännande i uttrycket som gör det lite extra intressant. Fever transporterar oss till en rökfylld klubb, där bas och kick är i symbios, det andas kroppar som dansar tätt intill varandra och Talphia Mi fullkomligt styr kvällens riktning som drottning av natten. Men trots den självklara pondus som artisten utstrålar i singeln finns en djupare mening till låten. Huvudpersonen fyller nämligen ett tomrum i sig med sena utekvällar och främlingar. Artisten berättar själv:  

”Singeln beskriver gränslandet där du försöker gå iväg från något eller någon, medan du samtidigt kämpar med dig själv och ger skäl till varför du inte ska gå vidare med ditt val. Du gör ursäkter så att du kan ge efter för den inbjudande men korta endorfinruset efter en utekväll. Du vill rädda dig från ensamhet och isolering med värmen från en kropp eller vad ruset kan ge dig, men inuti känner du dig ensam och fristående. Som att få en känslomässig feberhöjd där du är både varm och kall.”

Troligtvis är detta bara början på en riktigt stark artistkarriär för både Talphia Mi och Vi. Jag tror att vi kan vänta oss både fler singlar och kanske till och med fullängdare i framtiden. Tills dess lyssnar vi på den EDM doftande låten Fever.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply