Jonas Stålheim och hans Park & Natur har under de senaste åren försett oss med lekfulla poplåtar med Göteborgsk fyndighet i såväl text som arrangemang. Det är ju definitivt något med PH-halten i vattnet i Göta Älv som gör staden till ett perfekt ställe för att få popmusiken att frodas.

Popmuzik Podcast

Just nu är Park & Natur aktuell med EP:n Kristid. En EP som består av fyra spår varav singeln Göta Lejon Marching Band finns med som både just en radio-edit, men också en härligt förlängd version som klockan in på strax över sex minuter för den som vill ha lite mer av allt.
Kristid blev Jonas covid-projekt skulle man kunna säga. Låtarna spelades in i vardagsrummet med begränsade tekniska möjligheter. Men med dagens teknik kan även din garderob, soffa eller dusch förvandlas till en musikstudio.

Det jag personligen uppskattade mycket med Göta Lejon Marching Band är den pumpande känslan i låten. Att den liksom har ett monotont beat som löper igenom hela låten, samtidigt som Jonas klätt upp den grunden med härliga synthar och till och med synthkör samt en lagom skvätt 90-tals produktion.

Låten är inspirerad av en promenad längs Stenaterminalen en intensiv aprilkväll när solnedgången färgade allting gult och verklighetens Göta Lejon Marching Band skapade en surrealistisk stämning där de stod och spelade på kajen. Samtidigt som texten är konkret i sin beskrivning är det i efterhand oklart om det som hände egentligen var en dröm. Kvar finns en helt verklig förälskelse, med alla dess känslor av ovisshet och längtan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011