Jonas Stålheim och hans Park & Natur har under de senaste åren försett oss med lekfulla poplåtar med Göteborgsk fyndighet i såväl text som arrangemang. Det är ju definitivt något med PH-halten i vattnet i Göta Älv som gör staden till ett perfekt ställe för att få popmusiken att frodas.

Just nu är Park & Natur aktuell med EP:n Kristid. En EP som består av fyra spår varav singeln Göta Lejon Marching Band finns med som både just en radio-edit, men också en härligt förlängd version som klockan in på strax över sex minuter för den som vill ha lite mer av allt.
Kristid blev Jonas covid-projekt skulle man kunna säga. Låtarna spelades in i vardagsrummet med begränsade tekniska möjligheter. Men med dagens teknik kan även din garderob, soffa eller dusch förvandlas till en musikstudio.

Det jag personligen uppskattade mycket med Göta Lejon Marching Band är den pumpande känslan i låten. Att den liksom har ett monotont beat som löper igenom hela låten, samtidigt som Jonas klätt upp den grunden med härliga synthar och till och med synthkör samt en lagom skvätt 90-tals produktion.

Låten är inspirerad av en promenad längs Stenaterminalen en intensiv aprilkväll när solnedgången färgade allting gult och verklighetens Göta Lejon Marching Band skapade en surrealistisk stämning där de stod och spelade på kajen. Samtidigt som texten är konkret i sin beskrivning är det i efterhand oklart om det som hände egentligen var en dröm. Kvar finns en helt verklig förälskelse, med alla dess känslor av ovisshet och längtan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply