Även om ”att vara gjord av porslin” eller ”porslinshud” är begrepp som man kan höra emellanåt (kanske mest bland äldre publik men ändå). Så är det faktiskt första gången jag i låten Porcelain jag hör en kärleksrelation jämföras med att vara lika ”starkt” som porslin. Rakt ut sagt genialiskt textdrag av den unga artisten JMES. I låten Porcelain säger artisten att hon inte vill ha en kärlek gjord av glas för den spricker lätt, men är kärleken gjord av porslin är den byggd för att hålla. Nu är förvisso porslin relativt skört också, men ni fattar poängen, det är en riktigt snygg jämförelse. 

Apple Music

Låten då? Jo, men utöver texten är definitivt både produktion och sånginsats där. Det är på det hela en riktigt jäkla snygg låt och även om artisten rubricerar detta som indie-pop eller alternativ rock. Skulle jag vilja påstå att detta lika gärna är ren och skär pop-musik. Catchy refräng och den där udden och unika touchen som är få för unnat, men lika kul varje gång den upplevs. Kort och gott en ren och skär glädje att lyssna på de JMES  singel Porcelain

Den här lovande 21-åringen är uppvuxen Dallas och skriver om sårbarhet och erfarenheter hon upplevt genom tonåren. Det är alltid nära, med en emotionell nerv och berättarteknik som är få förunnad som sångare. 

Ni hör singln Porcelain här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.