Även om ”att vara gjord av porslin” eller ”porslinshud” är begrepp som man kan höra emellanåt (kanske mest bland äldre publik men ändå). Så är det faktiskt första gången jag i låten Porcelain jag hör en kärleksrelation jämföras med att vara lika ”starkt” som porslin. Rakt ut sagt genialiskt textdrag av den unga artisten JMES. I låten Porcelain säger artisten att hon inte vill ha en kärlek gjord av glas för den spricker lätt, men är kärleken gjord av porslin är den byggd för att hålla. Nu är förvisso porslin relativt skört också, men ni fattar poängen, det är en riktigt snygg jämförelse. 

Låten då? Jo, men utöver texten är definitivt både produktion och sånginsats där. Det är på det hela en riktigt jäkla snygg låt och även om artisten rubricerar detta som indie-pop eller alternativ rock. Skulle jag vilja påstå att detta lika gärna är ren och skär pop-musik. Catchy refräng och den där udden och unika touchen som är få för unnat, men lika kul varje gång den upplevs. Kort och gott en ren och skär glädje att lyssna på de JMES  singel Porcelain

Den här lovande 21-åringen är uppvuxen Dallas och skriver om sårbarhet och erfarenheter hon upplevt genom tonåren. Det är alltid nära, med en emotionell nerv och berättarteknik som är få förunnad som sångare. 

Ni hör singln Porcelain här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply