Skriven redan 2016 uppdaterar nu Tom Bailey sin demo genom att klä upp den i en ny produktionskostym och släppa den house-inspirerade singeln Out of Time. Konceptet kring låten är att kärleken gör en så frikopplad från tidsaspekter att man helt förlorar sig i känslorna. För att därefter inse att hela ens livsfokus förändrats och man helt enkelt hamnar utanför allt vad tid och rum heter. 

Favoriter Apple Music

Out of Time är uppbyggd på ett relativt traditionellt house-sätt. Inte för att det på något sätt är en nackdel, utan snarare väldigt effektivt. Verserna är relativt avskalade och drivs av ett tydligt melodispråk, för att ge vika för en explosionsartad refräng. Där relationen blir omvänd och sång får ge vika för produktion och storartad melodislinga. 

Artisten Tom Bailey är en multiinstrumentalist som både skriver, sjunger och producerar musik. Han har en gedigen utbildning både inom komposition och produktion. Där han delar med sig av sin kunskap genom sin populära YouTube kanal, som i skrivande stund har 137 tusen prenumeranter. Som låtskrivare och producent åt andra har han varit otroligt framgångsrik och toppat många dance-listor världen över. Men den egna musiken har visat sig vara minst lika fruktbar, där hans singlar spelats över 50 miljoner gånger. För att vara en kille som vid 8-års ålder började lära sig spela gitarr och ville göra musik har han kommit väldigt långt med den drömmen.

Ni hör singeln  Out of Time här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.