Skriven redan 2016 uppdaterar nu Tom Bailey sin demo genom att klä upp den i en ny produktionskostym och släppa den house-inspirerade singeln Out of Time. Konceptet kring låten är att kärleken gör en så frikopplad från tidsaspekter att man helt förlorar sig i känslorna. För att därefter inse att hela ens livsfokus förändrats och man helt enkelt hamnar utanför allt vad tid och rum heter. 

Out of Time är uppbyggd på ett relativt traditionellt house-sätt. Inte för att det på något sätt är en nackdel, utan snarare väldigt effektivt. Verserna är relativt avskalade och drivs av ett tydligt melodispråk, för att ge vika för en explosionsartad refräng. Där relationen blir omvänd och sång får ge vika för produktion och storartad melodislinga. 

Artisten Tom Bailey är en multiinstrumentalist som både skriver, sjunger och producerar musik. Han har en gedigen utbildning både inom komposition och produktion. Där han delar med sig av sin kunskap genom sin populära YouTube kanal, som i skrivande stund har 137 tusen prenumeranter. Som låtskrivare och producent åt andra har han varit otroligt framgångsrik och toppat många dance-listor världen över. Men den egna musiken har visat sig vara minst lika fruktbar, där hans singlar spelats över 50 miljoner gånger. För att vara en kille som vid 8-års ålder började lära sig spela gitarr och ville göra musik har han kommit väldigt långt med den drömmen.

Ni hör singeln  Out of Time här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply